Vet du att du har en bra vänn?


Detta köpte jag igår till vår myskväll. Helt underbart, tror vi somnade vid halv 4 i natt. Vi kan prata i evigheter känns det som. Känndes som att detta var en välbehövlig kväll då bara vi tre umgicks och hade det trevligt. Ibland behöver man vänner att prata av sig på.

vet du att du har en bra vänn?
Svar: Enligt mig så är det när du kan prata med en vänn som om ni pratade varje dag även fast det var ett väldigt bra tag sen. Alltså att du kan dela med dig för att du litar på personen /personerna och tvärt om.

Jag bjöd på pesto kyckling med pasta. Till efterrätt hade tjejerna med sig Ben and Jerrys och Estrella grill chips. Vi var så mätta efter midagen att vi bara orkade dricka te och äta glassen. Så allt annat som köptes är kvar i mitt skaferi nu.

A gift...!

HEJ! Hela dagen har jag varit på stan med mamma på stan, vi har köppt julklappar och hittat en klänning till en tillställnig hon ska på (Jag valde en fin frans klänning åt henne). Vi har ätit indiskt och fikat på café. Underbart trevligt.

Jag fick också en present av mamma idag. Ska vi gissa vad det är?
*Skinvantar
*Fina koppar
*Termos
Det är vad jag skulle kunna täka mig från dagens gång.


Från BIG NO till att komma överens

Idag upptäckte jag att det behövs mer en att bara hälsa på varandra för att klicka. Jag märkte att om en person lägger ner lite tid på en annan så kan de komma överens med varandra trotts ett dåligt första intryck.

Jag hade ett första intryck av en tjej från innan och hon hade ett om mig, från bådas sidor var det BIG NO!  Men idag när jag satt på tåget på väg till jobbet insåg jag att det inte funkar att ha den inställningen till en arbetskamrat om arbetet ska flyta på.

När jag kom dit hade jag fortfarande känslan av BIG NO då hon inte sade hej, men efter att ha bytt om så gick jag ut och bestämde mig för att lägga in en fin kommentar om hennes hår (det var fint). Lite snäsigt sa hon tack, efter ett tag frågade jag lite om jul planer och vise varse och det ledde till att hon frågade om vi skulle dela en lussebulle och jag kände att jag lyckades.

När jag sedan skulle gå hem sa vi hej då och vi utbytte nummer med varandra för att kunna höras av angående arbetet.

Jag känner mig stolt över mig själv. Att ha kommit dit som BIG NO till att gå hem som "komma överens kontakt" känns bra enligt mig. Vem vet vi kanske kommer skratta tillsammans framöver!


Så vad ville jag säga med detta? Jo, att komma överens är mycket lättare en att inte göra det och mycket lättare en att tjafsa. Så för er egen skull och för andras skull så tycker jag att ni ska tänka efter om det finns något ni kan ändra på i ert beteende som gör att ni kan komma övermäns bättre med era medmänniskor i vardagen.


Lindor choklad

Igår tog Jenny med sig lite att snaska på. Lindor choklad och lusse bullar,....

Nu går jag men jag kommer hem igen och då tänkte jag skriva någon åsikt, vad vet jag inte men jag kommer antagligen på det under dagen. :)

önska något


 Klockan slog presic 10:10 önska något Denisé....
Jag önskar att jag får en trevlig kväll i kväll då jag bjudit över två vänner hem till mig. Det står på listan att vi ska baka i alla fall, sedan är allt öppet. Ska bli skönt att bara ha varit hemma hela helgen, något stressande men skönt.

Idag gick jag fölr att träna, men på halva vägen dit vände jag för att jag glömt en sak och nu stannar jag hemma och gör läxor, snart ska jag åka till jobbet:)

Total fotograferings förbud!


Har precis ätit soppa och varma mackor med mamma, satte på step upp också för lite mysig kärleks faktor:)
Jag har bjudit över min Kära vänn Jenny idag också så jag hoppas att hon kommer snart, har saknat den flickan!!
Bilden är jag och Natalie på moderna museet (sek efter kortet tagits hör vi " Det råder total fotograferings förbud... opps!)

Max Ernsts

Sitter här i sängen och läser lite på olika sidor, ska snart gå och ta en kopp välling. ("God morgon välleng" för vuxna). Jag blir aldeles underbart lugn när jag dricker det.

Idag ska jag också röra mig mot moderna museet för att möta upp två vänner, där ska vi titta på en utställing.

Dröm och revolution
20 september 2008 - 11 januari 2009
Det är dags att betrakta den tyske konstnären Max Ernsts konstnärskap med nya ögon. Som en av 1900-talets mest inflytelserika konstnärer, och ledande i den surrealistiska rörelsen, fortsätter Max Ernst att fascinera och inspirera oss idag.


None

Nk,s skyltning

Nk,s skyltning, någon som varit förbì? Det är mycket saga över det hela. Super mysigt ser det ut.

Jag längtar faktiskt till Julen, de tiderna är så underbart mysiga.
På söndag är det första advent då kommer det att bli en god advents frukost kanske med glögg och lussebullar till. Sedan ska jag och mamma ut och julshoppa(Julklappar) Om vi hinner så ska jag åka oh titta på när en vänn är med i Advents gudstjänsten (Hon ska sjunga).

Undra vad det blir för julkalender i år.... Har hört att det är från Disney är det de så kanske det vore värt att titta på. .

Visste ni att 7 åriga små flickor svälter sig själva?

Hur långt ska det gå, ska mammor låta bli att ge mat till sina nyfödda bebisar om bara några år, eller kommer någon att inse att något måste göras?

Ni som har syskon i den här åldern, kan ni tänka er in i att de istället för att leka och ha kul med sina vänner, sitter framför speglarna och granska sina utseenden, de borstar sitt hår och putar med läpparna.
 

Tänk er att de är som oss, precis som oss fast i barns kroppar. Ska vi ta ifrån dem deras barndom?


Jag vill säga stopp, jag vill bara sätta mig ner och säga stopp. Stopp till att vara delaktig i en sjuk värld där allt styrs av skönhet och mode.  Varför gör jag inte det, varför säger jag inte att jag inte vill och varför gör inte fler det?


Jag lägger mig inte ner och säger stopp för jag tycker att det är intressant med mode och skönhet, jag går i en mode skola och bryr mig antagligen mer en andra om kläder och utseende. Men det betyder inte att jag för den delen är en tråkig bitch. Jag är fortfarande ett barn i en äldre kropp. Jag tar ut min 8 åriga bror och leker, jag kan spontant börja skratta så att hela tåget hör utan att bli hämnad av att "jag vuxit upp".


Det är viktigt att fortfarande ha kul även om man måste ta ansvar. Klart jag blivit mogen också men trots att jag för varje dag mognar mer och mer så vill jag försöka ha kvar mitt barnasinne. Jag ska vara en förebild för andra.!

Skönhet är vackert, men en skönhet behöver inte vara den som är så smal att alla ben i kroppen syns, Skönhet behöver inte vara den som står framför kameran och visar upp sig.


Skönhet kan även den vanligaste flickan ha, den kommer inifrån.  Den vackraste skönheten finns i människor, är du positiv och lär dig att tycka om dig själv så speglar det av sig på utsidan.  Tänk inte att det finns "så många som är snyggare en mig", tänk istället "Jag är lyckligt lottad, jag är frisk, jag har vänner och jag är vackrare en många andra som råkad ut för oturliga missöden"


 Runt omkring mig drabbas folk med anorexi och vissa av dem är mina vänner, det skulle inte förvåna mig om jag inom en snar tid kommer att äta mindre en ett äpple om dagen, för det smittar, anorexi smittar. Blir din tjejkompis smal som en sticka vill du inte vara den där "tjockisen" intill henne.  Eller har jag fel?


Men detta måste vi alla kämpa för, du måste stå emot, jag måste stå emot. Vi kan bevisa att skönhet inte alltid är smal. Vi vill vara förebilder för den yngre generationen har jag inte rätt?


Utopia Look


Look in to my eyes

Look in to my soul

You make me out of control



I see you smiling

I see you laughing  

You would never know


You would never know that I feeling so good

I am feeling so good when you are close to me


I feel your hands

I feel your heart

You thinking that you want me


You would never know if I did not tell you

But now I tell you that my love for you is so strong.


As the drama girl I am


With my red lips, I want to taste you.
As the drama girl I am, I am ready to give it a try.

But watch out
It is I who decide when it is time for you to cry.......

Jag vaknar ur mörkret och inser att jag kan dö!

Denna krönika är baserad på mina åsikter och boken "sockerbomben"som är skriven av BITTEN JONSSON


Frestelse-

Jag vaknar, det är mörkt i rummet men sakta börjar jag se lite, ljuset från köket lyser in i mitt rum. Oj köket. Nu känner att jag att jag är hungrig. Eller? Är jag bara sugen, faller jag för frestelsen? Kommer jag som varje natt att dras till frestelse? De som ligger gömt längst bak i skafferiet är gömt bara för mig. Min mage skriker som om den vore ett 5 årigt barn i trots, barnet skriker "mamma jag vill ha godis fasän det inte är lördag" Min mage är barnet men vem är mamman?

Nu är det jag som är mamman och barnet finns inom mig. Kommer mamman att säga nej eller vill hon skämma bort sitt barn för att hon älskar det mest i hela världen.?


Många faller för detta sötsaksbehov men varför ska detta kallas för frestelse?  Jag har börjat läsa en bok (Bli av med ditt sockerberoende). Innan jag läste denna bok undrade jag varför det ska tas som något negativt? Varför kan inte vi som vill ha socker få äta socker, vad leder det till? Kanske några hål i tänderna och lite övervikt Idag 2 veckor senare har jag helt andra värderingar.


Stå emot frestelsen, det är ett gott råd. Efter att ha läst den här boken är jag på riktigt rädd för att vistas i köket, det är nästan så att jag inte vågar vara i närheten av mat. Dolt socker överallt, vi som bara trodde att godiset var dåligt, vi har fel!

Men hur bra är det för oss att gå omkring och vara rädda för att äta? Det blir ju en motsatts nu, från att velat ha all mat och alla sötsaker till att inte veta vad man kan stoppa i sig. Vi vet inte vad som tar skada. Det enda stället man kan vara säker på att inget är onaturligt är det i skogen?  Jag är sur, pågrund av att jag tycker att tillverkarna av livsmedel gör fel. Den informationen om att tillagt socker finns i maten för att vi ska äta av den och få ett beroende av sockret och vilja köpa deras produkter om igen. Vad är det för en människa som kommit på detta, inte en god människa i alla fall.

Ni skulle bara veta vad ett sockerberoende kan innebära. Sockerberoende leder i många fall till alkoholberoende som leder till nikotinberoende och efter det kommer kokain och drog beroendet.


Så på grund av många tankelösa människor här i världen lider människor idag, de är orsaken och grunden för att folk körs ihjäl, jag tänker på rattfylla. De sem började med att sätta in socker i vårt livsmedel är orsaken och grunden till att människor dör av överdoser. De är orsaken och grunden till att människor får diabetes och blir så överviktiga att hjärtat stannar. Jag ni kan nog tänka er vad följderna är och hur oändligt många de är.


Om det fanns en tabblett som gav dessa symtom skulle du då ta den varje dag?

Huvudvärk-Migrän

Darrningar

Nervositet

Koncentrationssvårigheter

Benskörhet

Svampinfektioner

Depression

Trötthet

Svaghet.


Jag förmodar att svaret är nej, jag håller med! Och detta är vad som händer med din kropp när du äter socker och då är det som sagt inte bara godiset jag menar, nej det är sockret i maten, som mjöl, pasta och andra insatts av socker i maten vi äter.

Jag anser att människornas framtid är i fara. Fortsätter vi såhär kommer våra barn i framtiden att ärva dessa symtom och benskörhet längre fram kommer leda till svaga människor som inte kan arbeta. Och kan inte människor arbeta så funkar inte världen och vi kommer att dö ut.  Vi behöver göra något nu, släng allt socker skulle jag säga. Men hur lätt är det att göra detta på egen hand? Jag skulle påstå att alla i världen går på avgiftning!


Sinnes förvirring för en minut

En kännsla av trötthet sveper förbi över henne, trötten känner närvaron och trycker sig på. Den sugs in i själen och utger trötthet matthet och sinnes förvirring.
I början blir hon nerdragen men efter ett tag börjar tankar om cuppycakes och te kommer hon tänker på att hon ska läsa en bok i sin mysiga säng. Tankar om honom kommer också in och hon känner hur hon blir lättare i kroppen.
Tröttheten blir tagen av glädjen och försvinner sakta ifrån hennes kropp.
Nu är hon glad igen.......

10 min

Gog morgon, åkte när himlen fortfarande var svart i morse! För att åka och möta upp Madelene och gå igenom samhälles frågor. Nu om 10 min börjar min lektiopn och vi ska ha bosamtal angående "lasermannen".

Men god morgon på dig människa som ler mot den nya dagen. Du är en bra människa!

En åsikt i väskdebatten

Nu är det min tur. Mitt namn är Denisè Beskow-Holmqvist. Jag är en av de som har läst debatten "Väskdebatten" mellan Anna Lundberg (Aftonbladet 07-04-09)och Nina Björk (Dagens nyheter 07-03-25.) Och nu måste även jag få tycka till.



Nina Björk skriver att samhället fått oss att tro på drömmar som bara är skit, riktiga skit-drömmar. Hon menar på att varför ska allt vara nytt och fräscht? Hon vill inte vara en fräsch mamma åt fräscha barn och hon vill inte vara en fräsch fru till en deodorantluktande man. Hon vill vara trasig svart och söndrig. Hon säger att mister överdieologi säger åt oss att det vi har inte duger.
Enligt mig gick Nina nog på detta hon själv också men nu har hon kommit underfund med att hon ska riva den listan hon en gång gjorde med saker som skulle köpas in när hon har råd. Hon ska riva den för det hon har DUGER visst!


Något som jag tycker Anna Lundberg får fram är det faktum att även om Nina Björk tar avstånd från den nyaste materialiseringen så spelar det ingen roll för alla har vi "skitiga" händer. Med detta menar Anna Lundberg att alla deltar med något mindre bra för växthuseffekten och globaliseringen. Och som lundberg säger, även om du avstår från en handväska värld 70 000 kr så kanske du skalar en kiwi till dina barn ovetandes om att kiwin inte är kravmärkt! Detta sker samtidigt som din make sitter på ett flygplan på väg till ett globaliserings möte, är inte det miljöförstöring frågar jag er?.
 

Jag kan säga att jag håller med båda två om det de säger.  Jag kan tycka att det är helt onödigt att vi frossar i nya saker så mycket som vi gör. Jag personligen älskar kläder och tänker nu ge ett exempel från min vardag.
Jag har en varm och skön halsduk som är helt vanlig, den är svart och jätte skön. Men ändå när jag ser all reklam så vill jag ha fler! Alla klädmärken/kedjor gör reklam för så många söta och fina halsdukar på tv och i tidningar att jag blir alldeles till mig. Reklamerna sänder ut till mig att jag måste ha just den där halsduken, som de visar. Jag behöver just den för att jag ska ju kunna mixa och matcha till andra kläder. Det räcker inte med den halsduken du har, du måste ha den här och den här också!

 Det är så det känns för mig i alla fall. Reklamen gör att jag vill ha fler och fler klädesplagg, klädesplaggs som egentligen är av samma sort men med olika färger, design och material. Och visst blir man glad när man köper nya saker? Enligt mig är det ingen tvekan om den saken. Men jag tror tyvärr (eller tyvärr kanske inte är rätta ordet) att om inte all denna konsumtion av kläder som finns idag fanns så skulle vi säkert vara nöjda med det vi har.

Men det finns en annan sida av handeln av kläder och det är människorna som jobbar inom produktion och försäljning. Har du designat en tröja så vill du även ha bra betalt för det!  De är egentligen många som ska ha lön för att en tröja produceras. Allt från designern till sömerskan.

Därför mitt folk, anser jag att dagens handel är en form av missbruk. Jag tycker att detta kan vara oerhört onödigt och tycka att det är väldigt dåligt men bara för att jag tycker så, så är jag ingen bättre människa som tar hand om världen bättre än dig, jag har lika "skitiga" händer som någon annan. Eftersom jag inte kommer göra något åt detta. Jag älskar att inhandla nya kläder och kommer absolut inte kunna sluta. Inte så länge de andra inte slutar!

 Men även om jag skulle sluta att "missbruka" genom överkonsumtion så skulle jag ändå inte vara ett helgon.

Tillslut vill jag kort ta upp miljön, som Anna Lundbergs också skrivit om. Hon säger att de inte hjälper att vi tänker på en sak som har att göra med bra behandling av naturen, eftersom vi ändå har andra dumheter för oss som inte är bra för miljön.
Till exempel så har min far antagligen köpt hem bröd, smör, frukter och annat gott att tugga på. Jag äter av den och den är antagligen inte kravmärkta och jag tror att så länge den maten eller i mitt fall kläderna som är bra för miljön är dyrare än andra omiljövänliga produkter så kommer den inte ta över. De flesta kommer att välja det billigare alternativet som då är den maten eller kläder som inte är gjorda på ett miljövänligt sätt.


You make me smile when you hate me.


Bästa lyxen

God morgon, idag börjar jag klockan 12.00 men jag gick upp vid 8 då jag har lite saker att läsa och så innan skoldagen börjar. Idag har vi också öppet hus så kom gärna och Besök Design gymnasiet. 


Bästa lyxen:

Då vi håller på att gå in i en tid av ego genirationer enligt många forskare, är det bra att sattsa helt ut på sig själv. Alltid har It väskorna, kläderna och alla de andra prylarna spelat stor roll. Nu är Det NATURLIG skönhet som spelar in, unna dig därför lite lyx i vardagen

Du som har råd: Boka in Massage, pedikyr, manikyr, en ny frisyr eller ansiktsbehandlingar. 

För budget plånboken: Bestäm en dag med en kompis då ni är hemma och har hemma spa. Det kan bli super mysigt.
Tillaga något tilltugg och drick något gott, sedan bunkrar ni upp med ansiktsmasker, filar, nagelack, ni kan ge varandra massage och gör hårinpackningar. Detta är ett billigare alternativ men glöm inte att du får en värdefull stund med din vänn/Vänner också...

Passa på att sköta om dig själv nu när det är vinter för att känna dig lite extra fräsch!  

Back on track?

Hallå där, är inte säker på om jag ska börja blogga här igen eller ej men jag tänker kolla vad som känns bäst. Men jag vill så gärna göra om sidan och har redan designen klar så om någon är intreserad av att hjälpa mig??

RSS 2.0