Debatten där pappa ska ta ledigt med barn

Debatten om att papporna ska ta ledigt mer med sina barn står högt upp på tapeten just nu.

Tittade nyss på en debatt där dem pratade om gämnstäldhet och om att pappan i en familj borde ta ut mer ledighet. Dem sa bland annat att i familjer där papporna tar ut lika mycket ledighet som mammorna sker mindre skillsmässor. Men då kom jag att tänka på det att mina föräldrar som har skillt sig delar nu på vårdnaden om min lillebror varanan vecka och pågrund av det måste dem ju ta sitt ansvar att vara hema med sjukt barn när det nu sker och då undrar jag är det kanske smartast att föda barnet och sedan skillja sig för att vårdnaden ska bli lika?

När det verkar lite konstigt va, men man skulle kunna tänka så. Själv förstår jag inte varför papporna inte vill vara hemma med sina barn, när barnen sedan växer upp så måste ju papporna förstå att det finns en förkärlek till mammorna som då tagit hand om barnet mäst hela tiden. Och då får alla pappor skylla sig själva när deras barn kanske inte litar till 100% på dem.


Jag kommer inte ihåg om min pappa var hemma med mig lika mycket som mamma eller inte. Det jag vet är att mamma var hemma en ganska lång perioddå hon väntade barn 1 och en halv gång.
Men jag känner i alla fall att jag litar på min pappa så något måste han gjort för att jag ska ha förtroende och känna att han är en riktig pappa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0