Mer tid åt barnen..

Mer tid åt barnen?

När vi är små är allt så himla svårt att förstå.

När barnet kliver upp på morgonen så vill han/hon i lugn och ro få äta sin frukost titta en stund på tv och hälst leka en stund innan det är dags att göra sig i ordning och sedan gå. Men eftersom vuxna vill sova så länge som möjligt så väcker de barnet i en tid där de precis hinner äta frukost och klä på sig och sedan gå till dagis.

På dagis har barnet väldigt kul med alla de andra i samma ålder. Sedan kommer mamma eller pappa och ska hämta barnet efter att det slutat sitt arbete. Barnet blir glatt överaskad för att han/hon äntligen får träffa mamma/pappa och umgås.

Men väl hemma finns massvis med sysslor. Städa, tvätta diska, betala räkningar, sysslor på huset/lägenheten och så måste ju middagen på börjas, så barnet får ingen umgenges tid med sin mor eller far. Sedan är det mat och en tid till att umgås och prata om hur dagen har varit. Men efter maten så är sysslorna tillbaka igen. Barnet ber om att få en stund med mamma/pappa för att leka. Men Mor och far måste plocka undan disken.

Och sedan är kl 8 och det är dags för barnet att sova. En liten godnatt saga blir läst för barnet av mor eller far, eller kanske inte ens de eftersom de just då är ett program som börjar som mamma och pappa vill se. Sedan är dagen slut.

Hur ska det vuxna hitta mer tid till att umgås med sina barn? Alla barn vill leka och umgås med sina föräldrar. Men i dagens samhälle så finns ingen tid. De flästa föräldrar jobbar så sent så att de knappt hinner komma hem innan det är dags för barnet att sova. Hur fungerar det? Barnen har väl ändå kommit till av en anledning? Att bli älskade? Och vill man inte då umgås med sitt barn så mycket som möjligt? Vems fel är detta att det blivit såhär? Föräldrarna som tappert jobbar för att tjäna pengar till sin familj eller är det samhället, eller något annat? Vad tror ni? och vad skulle folk kunna göra för att få lite mer tid med sin älskade barn!??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0